FEDERACIÓ BALEAR DE BANDES DE MÚSICA, CALENDARI DE CONCERTS – 2016


la foto del perfil de Federació Balear de Bandes

Les bandes de música aposten per nous formats per atraure el públic en el Cicle de Concerts i Festivals 2016

La Federació Balear de Bandes de Música ha presentat avui la programació de concerts i festivals que durà a terme durant aquest 2016, patrocinats pel Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell. L’obertura serà aquest dissabte, 16 d’abril, a Algaida amb un intercanvi de bandes. Enguany, les bandes han optat per nous formats més innovadors, participatius i didàctics per apropar la música al públic.

El vicepresident Francesc Miralles amb Joan Carles Julià, president de la Federació Balear de Bandes de Música i Joan Serra, membre de la Junta de la Federació, durant la presentació del Cicle de Concerts.

“La programació d’enguany és un exemple de la versatilitat que tenen les bandes de música”, assegura el vicepresident i conseller de Cultura, Francesc Miralles. I és que la Federació Balear de Bandes de Música ha fet un esforç aquest 2016 per oferir en els seus concerts i festivals projectes nous “que puguin apropar la música de banda a la gent, fent-la més atractiva amb propostes atrevides, didàctiques…que el que volen és involucar la societat, la gent del poble i oferir un punt de vista diferent als joves que estudien a les escoles de música”, explica Joan Carles Julià, president de la Federació Balear de Bandes de Música i Associacions Musicals.

Les noves propostes recorren un programa que, a hores d’ara, compta amb 14 cites des del mes d’abril al mes de setembre. La primera cita, dissabte a les 18:00hores, a Algaida, proposa un intercanvi de bandes entre la Banda Municipal de Santa Eulàlia del Riu i la Banda de Música d’Algaida. Les iniciatives més tradicionals conviuen amb propostes innovadores com la de la banda Lira Esporlerina, el 24 d’abril a Esporles, que escenificarà la retransmissió d’un programa de ràdio tal i com es feia antigament, amb esquetxos, anuncis…La proposta de la banda de Ses Salines, el 14 de maig, és la d’oferir una “Nit de Blues & Gospel”, mentre que a Manacor, el 26 de setembre, s’ha programat un “Concert didàctic”, en què es mostraran els diferents instruments que formen una banda de música i es convidarà el públic a formar-ne part. “La interacció amb el públic és total”, afirma Joan Serra, membre de la Junta de la Federació Balear de Bandes de Música. Calvià, per exemple, ofereix el 13 de maig, amb el títol “Concert de primavera. La nit dels directors”, un homenatge de la banda a tots els directors que han passat per aquesta formació musical. I, com a culminació del programa, durant el mes de setembre una nit de música amb les cinc bandes de Palma oferint un concert amb el títol “Paseando por Broadway”, que reunirà prop de noranta músics i que comptarà amb la col·laboració de cantants, actors, grup de ball i cors. Són alguns dels exemples més destacats del calendari.

En el Cicle de Concerts i Festivals d’enguany també participen bandes vingudes de fora com la de Santa Eulàlia del Riu o la Girona bandaband. La majoria dels concerts se celebren en auditoris o en espais amb bona acústica i tots ells són gratuïts.

CALENDARI DE CONCERTS DE LA FEDERACIÓ BALEAR DE BANDES DE MÚSICA, 2016
 
Algaida: dia 16 d’abril, intercanvi de bandes entre la Banda Municipal de Santa Eulàlia del Riu (Eivissa) i la Banda de Música d’Algaida.
Esporles: dia 24 d’abril, banda Lira Esporlerina. Retransmissió de ràdio en directe del concert de la banda.
Sa Pobla: dia  7 de maig, 6è Festival de Bandes de sa Pobla amb les bandes de Bunyola; Adagio, de Cala d’Or, i la de sa Pobla.
Felanitx: dia 8 de maig, 11è Festival de Bandes de Música de Felanitx amb les bandes de Porreres i de Felanitx.
Calvià: dia 13 de maig, amb el títol Concert de primavera. La nit dels directors, homenatge de la banda de Calvià a tots els directors que han passat per la banda.
Ses Salines: dia 14 de maig, Nit de Blues & Gospel, amb la Banda de Música de ses Salines.
Petra: dia 15 de maig, les bandes de Petra i Montuïri oferiran un concert amb el títol  Història Musical dels Estats Units.
Capdepera: dia 28 de maig, la Banda de Música de Capdepera oferirà un concert de bandes sonores amb imatges sincronitzades amb la música.
Alaró: dia 19 de juny, 1r Festival de Bandes de Música d’Alaró; bandes sonores, amb les bandes d’Inca i Alaró.
Llucmajor25 de juny, Bandes Sonores entre Llucmajor i Girona, amb la Girona Banda Band i la banda de Llucmajor.
Son Servera: dia 30 de juliol, intercanvi de bandes, entre les bandes Lira Realense de Real (València) i les mallorquines S’Almudaina i Son Servera.
Binissalem al mes de juliol (data per confirmar). La Banda Municipal de Música de Binissalem farà un concert amb el títol: L’efecte sonor al cinema: La banda sonora.
Manacor: dia 26 de setembre, Concert didàctic, en què es mostraran els diferents instruments que formen una banda de música i es convidarà el públic a formar-ne part.
Palma: setembre (data per confirmar). Les bandes de Palma, S’Almudaina, Jovent, Camp Redó i La Nostra Terra oferiran un concert amb el títol de Paseando por Broadway, amb una formació de prop de noranta músics i amb la col·laboració de cantants, actors, grup de ball i cors.

Documents relacionats

 

Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s